Welkom

© Ballonmedia 2010

Flikken4Specials is een gratis event voor mensen met een functiebeperking en hun begeleiders. Op die dag organiseren we tal van leuke activiteiten.

Flikken4Specials editie 2011 zal plaatsvinden in het Nieuwe Gerechtsgebouw in Gent. Noteer alvast zaterdag 21 mei 2011 van 13 tot 17 uur in je agenda! Met deze blog houden we je op de hoogte.

vrijdag 29 april 2011

Kids' Guernica


Ook in 2010 besloten Politie Gent en Justitie de handen in elkaar te slaan om het internationaal kunstproject "Kids’ Guernica" tot een schitterend eindresultaat te brengen.

Kids’ Guernica is een internationaal kunstproject waar kinderen of jongeren een vredestekening kunnen maken op een doek volgens de afmetingen van Picasso’s "Guernica" (3,5m x 7,8m). Kids’ Guernica is een kunstwerk dat geest van vrede en verbondenheid met elkaar verbind. Over de hele wereld zijn er in 40 landen al meer dan 160 vredestekeningen geschilderd. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen nationaliteit, religie, ras of cultuur.


Kids' Guernica-project
In 2010 was ‘Jongeren’ het jaarthema van Politie Gent. Ze was dus zeker bereid om het Kids’ Guernica-project te ondersteunen. Politie Gent komt in haar dagelijkse werking vaak in contact met jongeren. De politie wou in 2010 samen met de jongeren twee vredestekeningen realiseren om zo de dialoog tussen de jongeren en de politie te versterken. In veel landen is de lokale politiemacht één van de grootste vijanden van de plaatselijke jongeren. Het is dus belangrijk dat er een goede verstandhouding is tussen beide. 

Het kunstproject werd mede ondersteund door Justitie. Zo brachten de jongeren het doek naar het justitiepaleis en startten ze op het binnenplein met de schilderwerken. 


Alle informatie over het internationaal kunstproject voor kinderen kan je vinden op de blog of op de website van Kids’ Guernica.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten