Welkom

© Ballonmedia 2010

Flikken4Specials is een gratis event voor mensen met een functiebeperking en hun begeleiders. Op die dag organiseren we tal van leuke activiteiten.

Flikken4Specials editie 2011 zal plaatsvinden in het Nieuwe Gerechtsgebouw in Gent. Noteer alvast zaterdag 21 mei 2011 van 13 tot 17 uur in je agenda! Met deze blog houden we je op de hoogte.

Over Flikken4Specials


Ontstaan in 2003

Sinds 2003 organiseerde Politiezone Gent ‘Flikken4Specials’, een gratis event voor personen met een functiebeperking en hun begeleiders. Dit evenement vond steeds plaats de dag voor Flikkendag in het centrum van de stad Gent. Op deze familiedag werden mensen met een functiebeperking in de bloemetjes gezet en konden zij op een leuke manier kennis maken met de Flikkenacteurs en de hulp- en veiligheidsdiensten.
                                                       Flikken4Specials krijgt een andere naam

Nu de stad Gent definitief afscheid heeft genomen van ‘Flikken’ werd gezocht naar een alternatief. In samenwerking met de stad Gent, werd in 2009 het initiatief verder gezet onder een andere naam en met een nieuw concept. “Gent4Specials” was geboren. Voor deze gelegenheid werd ook een andere locatie gezocht. Het event ging niet meer door in de Gentse binnenstad, maar kreeg een plaatsje op de Accentabeurs.

Speciaal voor personen met een functiebeperking werd naast de beurs voorzien in een grimestand, infostanden en tal van andere animatie, met als hoogtepunt een spetterende slotshow. Onder begeleiding van de jeuk-band werd een bijzonder programma in elkaar gestoken. Samen met een aantal bekende artiesten kregen de specials een onvergetelijke namiddag.

De accentabeurs werd voor die dag in een heel bijzonder kleedje gestoken. Naast gratis toegang tot de beurs, werd extra aandacht geschonken aan de toegankelijkheid van de beurs voor alle personen met een functiebeperking en hun begeleiders.Flikken4Specials is terug!

Na een jaartje afwezigheid zijn we terug met een nieuwe editie van Flikken4Specials. Het evenement wordt in een buitengewoon kleedje gestoken, op een wel heel bijzondere locatie.

Na de alombekende serie 'Flikken' kwam de eerste strip uit. 'Bruce en de maraboes' is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen Politie Gent en Ballon Media. Het is een gloednieuw stripverhaal over de Gentse flikken. Politie Gent heeft ervoor gekozen om de strip ook te koppelen aan het evenement, vandaar de naamsverandering 'Flikken4Specials'.